Medlemsförmåner

Som medlem i GS har du en hel del förmåner. Förutom råd och stöd i frågor om din anställning, de fördelar kollektivavtalet ger, så finns det även andra förmåner. På denna länk kan du läsa om GS medlemsförmåner.

Du får också en medlemstidning Dagens Arbete hemskickad varje månad. På nedanstående länk kan du läsa den digitalt.

Är du medlem i ett LO förbund är du också medlem i FONUS och har i och med det rätt till ett antal förmånder. Läs mer om erbjudande på denna länk.

Som medlem i ett LO förbund har du även förmåner via LO såsom:

Medlemsförsäkring
Rättskydd
Folksam LO-pension
Medlemslån i Swedbank

För fullständig information, gå in på 

https://lomervarde.se/gs/

För att våra medlemmar ska kunna ta del av rabattkoderna behöver de legitimera sig med Bank-ID för att bekräfta medlemskapet.

Avtals- och medlemsförsäkringarna

GS arbetar för att alla medlemmar ska få information om våra avtals- och medlemsförsäkringarna, dels för att många medlemmar går miste om ersättning som de har rätt till, och dels för att fler ska veta om vilka försäkringar de omfattas av om olyckan är framme på jobbet eller på fritiden om det drabbar dig eller någon arbetskamrat eller närstående.

Varje avdelning har en ansvarig i avdelningsstyrelsen för försäkringsfrågor. Den ansvarige ansvarar just för att planera, strukturera arbetet med försäkringsfrågorna i avdelningen.

Läs mer om vilka försäkringar som ingår i ditt medlemskap? 

Det finns försäkringar i kollektivavtalet som gäller när du är på jobbet och genom ditt medlemskap i GS är du försäkrad på fritiden genom Folksam

Medlemsförsäkringar: 

Avtalsförsäkringar (genom AFA Försäkring):

  • Avtalsgruppssjukförsäkringen (AGS) - kompletterar ersättningarna från Försäkringskassan (sjukpenning, sjukersättning och aktivitetsersättning)
  • Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) - kompletterar det lagstadgade och ger ersättning vid exempelvis sveda och värk, kostader och bestånde funktionsnedsättning
  • Avgångsbidragsförsäkring (AGB) - ger ersättning för arbetstagare över 40 år vid uppsägning på grund av arbetsbrist från en tillsvidareanställning 
  • Tjänstegrupplivförsäkring (AGL) - kompletterand ersättning till efterlevande vid dödsfall i yrkesverksam ålder 
  • Avtalspension (SAF-LO)
  • Föräldrarpenningtillägg (FTP) - kompletterande ersättning till föräldrarpenningen under 180 dagar 

Om du har frågor kring detta, tveka inte på att höra av dig till oss!