Ungdomsrådet

Ungdomskommittén på avdelning 2 håller information på våra fyra yrkesskolor som ligger i Tranås, Eksjö, Ryssby och Segersta. Där lägger vi upp en tidslinje om vad som kan kommas hända efter man tagit studenten så som första jobbet, första anställningsbeviset, första tillsvidare anställning, om man skadar sig, om man blir sjukskriven med mera. Såklart informerar vi också om vikten med att jobba där det finns kollektivavtal. Detta har uppskattats både bland klassföreståndare och elever. 

Vi håller en årlig utbildning för ungdomar under 30 år, där vi på lagom nivå går igenom strukturen i förbundet och avdelningen samt vad dessa två jobbar med. Vi går igenom värdegrunden inom GS och hur viktigt det är att respektera varandra och sina medmänniskor. Målet med denna utbildning är att det ska vara som en start för att sedan gå medlemsutbildningen där man på lite högre nivå fördjupar sig i den fackliga rörelsen. 

Ungdomsutbildning!

Det finns möjlighet för klubbar att ha med oss på deras årsmöten där vi kan komma och prata om ungdomskommittén och vilka frågor idag som är viktiga för ungdomarna. 

Vi behöver fler ungdomar under 30 år som vill engagera sig i av- delningens ungdomskommitté då vi bara är ida kvar som ansvarig. Vi uppskattar verkligen om ytterligare tre medlemmar finner vårt arbete intressant och vill ni veta mer. Hör i så fall av er till avdelningen. 

I ungdomsrådet ingår idag Ida Johansson som även är ansvarig, så vi behöver absolut bli fler.

Ida Johansson

Suppleant/Ungdomsansvarig

E-post: