LO Mervärde

För GS är det viktigt att stötta sina medlemmar, inte bara när det gäller arbetet, utan även i vardagen. Medlemslån och försäkringar som ingår i fackavgiften är exempel på förmåner som funnits länge. Fackets mål är ju att medlemmarna ska få en så bra tillvaro som möjligt, och då kan förmånerna som medlemskapet ger vara bra för att dryga ut lönen.

Målet med medlemsrabatter är att kunna ge medlemmarna ett mervärde, genom att kunna spara en slant på sånt som ändå ska köpas. 2011 började GS erbjuda sina medlemmar rabatter, 2012 grundades LO Mervärde i den form det har idag, och förbunden har anslutit sig ett efter ett. Idag är tretton förbund med i LO mervärde, ungefär 1,4 miljoner medlemmar. Genom att slå oss samman med de andra förbunden kan vi få ännu bättre rabatter

Erbjudanden – godkända av facket.

För tillfället  har LO mervärde cirka 60 leverantörer med ett hundratal erbjudanden – glasögon, resor, hotellvistelser, hyrbilar, bara för att nämna några – alla granskade och godkända.

För LO och alla förbund är det viktigt att det är seriösa företag som står bakom erbjudandena. Därför finns en produktkommitté som väljer ut och granskar förmåner och företag efter strikta etiska regler. Det är viktigt att det är riktiga erbjudanden, reella rabatter, som verkligen gör skillnad. Alla företag kontrolleras regelbundet och skulle det vara någon som missköter sig så åker de ut – du ska kunna lita på LO Mervärde.

GS samarbete med LO Mervärde kostar varken förbundet eller medlemmarna någonting.

Läs mer om vilka rabatter du kan ta del av om du är medlem