Emmeli Persson, förtroendevald i GS

Hallå där Emmeli Persson, förtroendevald på GS!

Publicerad:

Emmeli Persson har varit förtroendevald på GS sedan 2011, och har flera olika uppdrag. Bland annat är hon Ungdomsansvarig, värdegrundsansvarig och sitter med i centrala avdelningsstyrelsen. 

I fredags blev Emmeli intervjuad av Dagens Arbete för sitt engagemang för HBTQ- frågor och idag har hon precis avslutat sitt första förbundsmöte med GS. GS passade därför på att ställa några frågor om hur det är att vara förtroendevald.

Hallå där Emmeli! Vad är den främsta orsaken till att du valt att engagera dig fackligt?

"Jag har alltid ifrågasatt varför saker och ting är som de är och kan inte bara vara tyst. Mitt fackliga engagemang började väl med att jag uppmärksammade orättvisor och jag kände att jag inte bara kan sitta hemma i soffan och klaga, jag vill förändra och göra min röst hörd".

Varför tycker du att man ska engagera sig fackligt? 

"Dels för att göra sin röst hörd, jag tror att det är väldigt viktigt. Om man engagerar sig fackligt kan man påverka och förändra, både för egen del och människor runt omkring dig här och nu. Men också inför framtiden. Jag vill att mina barn ska växa upp i en bättre värld, det är det som driver en framåt ". 

Vad ser du som den viktigaste delen i ditt förtroendeuppdrag? 

"Att kämpa för att alla ska ha lika rättigheter. Grunden i mitt förtroendeuppdrag är allas lika värde. Det ska liksom inte spela någon roll vem du är". 

Vad är det svåraste med att ha ett förtroendeuppdrag? 

"Att få tiden att räcka till". 

Läs intervjun med Emmeli i Dagens Arbete här.