Dags att visa lite Europride!

Publicerad:

I år är det Europride i Stockholm, de viktigaste veckorna i HBTQ+ rörelsen. För varje år har vårt samhälle tagit betydande steg framåt för att vi är och vill vara ett samhälle för alla. Ett öppet, inkluderande, mångkulturellt samhälle utan diskriminering och utan hatbrott. Det är vad vi jobbar för. Sverige är ett land där du ska kunna känna dig inkluderad, sedd och respekterad för den människa du är, både i yrkeslivet och på fritiden.

Sverige brukar rankas som ett av världens mest inkluderande hbtq-länder och många människor flyr till Sverige för att få leva ett liv i öppenhet. Trots detta visar en studie gjord av Göteborgs universitet att mer än vad tredje hbtq-person anställd inom Göterborgs stad upplevt kränkningar eller diskriminering på sin arbetsplats. Andra studier pekar på att cirka 50% av alla bisexuella och homosexuella inte är öppna för sina kollegor.

Människors rätt att vara sig själva på arbetet är en självklar facklig angelägenhet! GS har till uppgift att tillvarata våra medlemmars rättigheter både på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Därför manifesterar vi allas rätt att vara– och älska den de vill.

GS deltar på Pride från och med idag onsdag 1/8 och fram till söndag 5/8. Vi finns i LOs tält inne i parken och vi går i tåget på lördag stolt bärande GS Pride-fana. Gå med oss i tåget och kom och prata med oss i tältet!

På lördag kl 11.30 i Rålambshovsparken deltar vår förbundsordförande Per-Olof Sjöö i en paneldiskussion kring HBTQ+ frågor tillsammans med andra ordföringar från LO förbunden. Håll utkik efter Byggnads buss så hittar ni oss!