GS Veteranklubb Södra Svealand

Välkommen till Julbordet!

Onsdag den 24 november. Samling kl 10.45 utanför Wärdshusets entré.

Julbord.jpg

Långholmens Wärdshus serverar ett traditionellt svenskt julbord. Vi startar med alkoholfri glögg i Wärdshusparken kl 11.00. Jullunchen börjar kl 11.30 i egen lokal.

För att komma dit är buss 4, hållplats Högalidsgatan, lämplig. Om du åker tunnelbana stig av vid station Hornstull. Gå därefter Högalidsgatan mot Långholmen.

Pris 300 kr. Sista anmälningsdag 25 oktober och sista inbetalningsdag 8 november.

Anmäl dig till Ann-Cathrine Jernbrant 08-730 29 21, 076-218 50 24, Lillemor Åström 072-303 30 33 eller till Leif Sjöberg 08-591 169 08.

Glöm inte att komma på vårt Årsmöte/Höstmöte!

Välkomna till vårt gemensamma Årsmöte och Höstmöte!
 
Det äger rum den 4 oktober kl 12.00. Vi träffas i GS Förbundslokaler, Barnhusgatan 22, 6 tr.
 
Förutom sedvanliga årsmöteshandlingar så är Helle Klein, chefredaktör för Dagens Arbete, inbjuden som gästtalare. Dessutom kommer Gunilla Charlézfrån GS Förbundsstyrelse och Sektion Stockholm.
 
Helle Klein 2.jpg  gunilla.jpg
 
Och som om inte detta vore nog – vi har underhållning också! Julian Brandt kommer till oss, Han gör en "musikquiz" – "Svensktoppen – det var bättre förr", där vi ska gissa artister. Julian gästade oss på Årsmötet 2020 och hade en bejublad Gunnar Wiklund-föreställning.
 
Julian Olin.jpg
 
Efter allt detta bjuder Veteranklubben på en sen lunch på Hanoi Corner (fd Röda Rummet) med god vietnamesisk mat.
 
Sista anmälningsdag för matgäster är 21 september.
 

Kära veteraner!

Vi är nu tre avdelningar sammanslagna till Veteranklubben, avdelning 5 Södra Svealand. Vi har inte ännu hunnit prata ihop oss om hur verksamheten ska fungera i framtiden.

Här nedan kan du läsa om de aktiviteter som är planerade av Veteranklubben i före detta avd 9 för 2021.

Eftersom pandenmin fortfarande härjar kommer vi att få anpassa vårt program till det läge som råder vid varje aktivitetstillfälle. Vi jobbar med Verksamhetskalendern under större delen av året, och slutför den under hösten. Då var det ingen av oss som anade att vi inte skulle kunna genomföra våra planer. Men, men... Vi vet redan nu att vi måste ställa in besöket på Stadsmuseet och flytta på datumet för Årsmötet (för fd avd 9:s medlemmar).

Mordvandring i Nora …

Onsdag 16 juni

Samling i Cityterminalen kl 07.30. Bussen går kl 08.00.

Nora.jpg Tre små gummor.jpg

”Så liten stad, så mycket smak”

Orden är Anna Maria Lenngrens, författarinnan som bättre än någon annan har sammanfattat vad Nora står för. Smak är inte bara sånt man ser, det sitter lika mycket i miljön och atmosfären. Maria Lang, eller Dagmar Lange som hon egentligen hette, var under 40 år landets deckardrottning. Hennes romaner är rena rama guideböcker och har gett upphov till stadsvandringar i hennes fotspår.

På väg mot Nora stannar vi för busskaffe på lämplig plats. Vid ankomst till Nora besöker vi Göthlinska gården, ett av de vackraste trähusen i Nora. Huset och dess inredning är bevarat exakt som det såg ut när den sista familjemedlemmen, dottern Ingrid Göthlin, bodde här. Här finns prov på hennes stora intresse, porslinsmålning men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. Lunch äter vi på Nora Stadshotell.

Efter lunchen är det dags för mordvandring. Mord-platserna finns kvar och för Noraborna är det status att ha ett Maria Lang-lik i garderoben. 

Strax utanför Nora vid Norasjön hittar vi Lilla Trädgården och Rosengården. Två gröna ställen i en vacker och inspirerande miljö, ett brett sortiment växter, dekoration och tillbehör för hem och trädgård. Här intar vi vårt eftermiddagskaffe innan det är dags att åka hem igen. 

Åter i Stockholm cirka kl. 18.30.

Pris 560 kr. Sista anmälningsdag 4 maj och sista inbetalningsdag 15 maj.

Kryssning med Viking Line M/S Cinderella 17–18 juni

cinderella ny2.jpg

Förhoppningsvis är det här den sista ändringen för kryssningen med Cinderella... Nytt datum är 17–18 juni.

Vi träffas på torsdagen kl 16.30 i Vikingterminalen. Båten avgår kl 17.30.

Skeppsmenyn är utbytt mot en trerätters à la carte-meny. Dryck ingår inte. Coronasäker brunch kl 11.00 på hemresedagen.

Anmäl dig senast 10 maj om du vill följa med! Kontakta Ann-Cathrine Jernbrant 08-730 29 21 eller 076-218 50 24, Lillemor Åström 075-303 30 33, Leif Sjöberg 08-591 169 08.

Sista betalningsdag 10 maj.

Pris: 300 kr. I priset ingår del i insideshytt för två, trerätters à la carte samt brunch.

Tillägg/person: utsideshytt 75 kr, enkelhytt insides 100 kr, enkelhytt utsides 250 kr.

Födelsenummer lämnas vid anmälan. Medtag legitimation.

Välkomna!

Gotland 7–9 september

Samling i Cityterminalen den 7 september kl 06.30. Bussen går till Nynäshamn kl 07.00.

Visby.jpg

Dag 1 – kl 09.15 avgår färjan från Nynäshamn till Visby. Ombord finns både restaurang och cafeteria. Ingen gemensam lunch. Det är lämpligt att passa på att äta innan ankomst till Visby. Vid terminalen i Visby väntar vår guide. Vi börjar Visbyturen med buss runt ringmuren. Sedan gör vi en stadsvandring innanför ringmuren. Vi går från östra delen av muren nerför backarna i Visby. Vi avslutar vid Fornsalen i Visby. Incheckning på Best Western Solhem Hotel Visby som ligger centralt vid ringmuren. Gemensam middag på hotellet.

Fårö.jpg

Dag 2 – Frukost på hotellet. Guiden ansluter vid hotellet för en heldagsutflykt på norra Gotland och Fårö. Vi åker direkt till färjan i Fårösund för att ta oss över till Fårö. Väl på Fårö åker vi till Langhammars eller Digerhuvuds Raukområde. Nu är det dags för lunch som vi äter på Fårö Strand café vid Sudersand. Om tiden medger gör vi ett besök vid Fårö Kyrka där Ingmar Bergman är begravd. Framåt tidig eftermiddag tar vi färjan tillbaka. Vi stannar till vid Bungemuseet innan vi tar oss till hotellet igen. Museet ligger 2 km söder om Fårösund och är ett av landets största friluftsmuseer. Här presenteras den gotländska allmogekulturen som rymmer gårdar och miljöer från tre århundraden samt museibutik och ett mysigt café. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 – Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Guiden ansluter för en tur ner på Södra Gotland. Vi ska till Gotlands sydspets och den sägenomspunna Hoburgsgubben. Dagen börjar med att vi kör längs Ekstavägen, en vacker kustväg där vi också ser Karlsöarna. Sedan ges möjlighet för shopping vid Margus Hantverk i Hablingbo. Efter ett besök i någon medeltida kyrka, kör vi en vacker kustväg till Hoburgsgubben. Där äter vi lunch på Majstregården, som ligger vackert med utsikt över havet. Efter lunchen är det dags att fara vidare. Vi åker mot Visby där vi tar färjan mot Nynäshamn igen. Buss tillbaks till Cityterminalen, beräknad ankomst cirka kl 22.00.

Pris 2 700 kr. Enkelrumstillägg 710 kr. Sista anmälningsdag 1 juli. OBS! Max 30 deltagare.

OBS! Inbetalningskort kommer från researrangören ReseKompaniet. Uppge därför adress vid anmälan som görs på vanligt sätt till Veteranklubben.

Höstmöte och Årsmöte

Måndag den 4 oktober kl 12.00 i GS Förbundslokaler, Barnhusgatan 22, 6 tr.

Helle Klein 2.jpg

Sedvanliga mötesförhandlingar. Gästtalare är Helle Klein, chefredaktör för Dagens Arbete. Avd 5:s ordförande Gunilla Charléz gästar också mötet. Efter mötet bjuder klubben på en sen lunch på Hanoi Corner.

Sista anmälningsdag för matgäster 21 september.

Julbord Långholmens Wärdshus

Onsdag den 24 november. Samling kl 10.45 utanför Wärdshusets entré.

Julbord.jpg

Långholmens Wärdshus serverar ett traditionellt svenskt julbord. Vi startar med alkoholfri glögg i Wärdshusparken kl 11.00. Jullunchen börjar kl 11.30 i egen lokal.

För att komma dit är buss 4, hållplats Högalidsgatan, lämplig. Om du åker tunnelbana stig av vid station Hornstull. Gå därefter Högalidsgatan mot Långholmen.

Pris 300 kr. Sista anmälningsdag 25 oktober och sista inbetalningsdag 8 november.