Förbundsordförande Per-Olof Sjöö håller avslutningstal på GS-fackets kongress 23 maj 2022

Sista kongressdagen – detta hände!

GS-fackets kongress är nu slut! Detta är några av dagens höjdpunkter:

Sista dagen på GS-fackets kongress inleddes med att motorsågskonstnären Ulla Haglund bjöd på uppvisning. Ur en stock sågade hon fram en björn, tack till Ulla för en uppvisning värdig en GS-kongress!

Flera motioner hanterades också. Här är några exempel:

Medlemsrekrytering

  • Det hade inkommit ett par motioner på temat medlemsrekrytering. Det blev en lång diskussion om huruvida elevmedlemskapet ska utökas till de som går VUX-utbildningar. Förbundsstyrelsen menade att motionen var besvarad då motionens intentioner är möjliga idag. Men efter flera voteringar och lång debatt bifölls motionen med 7 rösters marginal.

 Medlemsavgift

  • Flera motioner argumenterade för att ta bort taket på medlemsavgiften. Men kongressen gick på förbundsstyrelsens linje och taket i medlemsavgiften är kvar.

Kongressen gästades också av LOs ordförande Susanna Gideonsson som bland annat talade om att det nu är hög tid att slopa karensavdraget, att fackliga måste ta mer plats i politiken och att EU ska hålla sig borta från svensk skogspolitik och lönebildning.

Till kongressens avslutning fick vi lyssna på musik från Frida Öhrn.

Förbundsordförande Per-Olof Sjöö avslutade med ett tal där han tackade kongressen för bra och viktiga diskussioner. Nu har vi alla förutsättningar för att under kommande kongressperiod fortsätta organisera, företräda och kämpa för våra medlemmar!

Har du inte haft möjlighet att följa kongressen live?
Lugn!
Det går att se kongressen i sin helhet i efterhand samt ta del av filmer inspelade i vår kongresstudio här!

Publicerad: