Per-Olof Sjöö omvald till ordförande för BTI

Idag omvaldes GS-fackets förbundsordförande Per-Olof Sjöö till att fortsätta som ordförande för Bygg- och Träinternationalen BTI!

 
Bygg- och Träinternationalens kongress pågår just nu i Madrid. GS-facket är medlem i organisationen och stödjer arbetet som bedrivs bland våra kamrater runt hela jorden. Temat för kongressen är Vamos! Organise Beyond Boardes.
 
Många vittnesmål gavs från talarstolen vilka olika utmaningar facken har för att få till förbättringar för arbetarna. Värsta exemplen där representanter kämpar för grundläggande rättigheter att organisera och förhandla med risk för hälsa och liv.

För att leda arbetet kommande kongressperiod omvaldes Per-Olof Sjöö, GS ordförande, till att fortsatt även verka som ordförande för BTI. Per-Olof går därmed in för en tredje period som ordförande.
I sitt tacktal underströk Per-Olof att det är med lika stor ära att bli vald denna gång som de båda innan. Per-Olof lovade också att göra allt för att förverkliga de beslut kongressen tagit.
 
Dessutom uppmärksammade kongressen i Madrid att det idag också World day for decent work.

-Den här dagen är viktigare än någonsin. Pandemin och dess konsekvenser har tryckt tillbaka arbetarnas rättigheter världen över och dessutom minskar antalet människor som får leva i demokratiska samhällen. Det är viktigt att slå fast att demokratisk utveckling förutsätter starka fackföreningar, säger Per-Olof Sjöö.

#worlddayfordecentwork
Publicerad: