Eva Burman ny chefredaktör för GS medlemstidning Dagens Arbete

Eva Burman tar över rollen som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd på Dagens Arbete. Hon tillträder tjänsten under augusti.

Eva Burman har en mångårig erfarenhet av journalistiskt arbete i en rad roller och chefsbefattningar. Närmast kommer hon från tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare på Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att vi gått i hamn med en ny chefredaktör, ansvarig utgivare och VD för Dagens Arbete. Eva har en gedigen erfarenhet och kunskap om branschen. Hon har i ord och handling stått upp för det fria ordet och är en mycket driven och kraftfull person som jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med, säger Martin Gunnarsson, ordförande i Dagens Arbetes styrelse.

– Det känns mycket hedrande och inspirerande att ta över som chefredaktör på Dagens Arbete. Tidningen har en stor och viktig grupp av läsare och lyfter relevanta frågor, säger Eva Burman. 

 

Fakta: Dagens Arbete:

  • Dagens Arbete är industriarbetarnas tidning och görs i tre olika editioner för medlemmar i IF Metall, GS-facket och Pappers.

 

  • Dagens Arbete granskar industriarbetslivets villkor och skriver om för medlemmarna relevanta fackliga och samhällspolitiska frågor.

 

  • Dagens Arbete ges ut av tidningsbolaget Dagens Arbete AB. Bolaget ägs av de tre industrifackförbunden IF Metall, GS-facket och Pappers.
Publicerad: