GS-Klubb skänker hela klubbkassan och samlar in 140.000 i stöd till Ukraina.

GS-klubben på Västkuststugan skänkte hela klubbkassan på totalt 35.000 kronor till stöd för Ukraina, efter att företaget matchat klubbens stöd genom Akelius foundation blev det totalt 140.000 kronor. 

Västkuststugan är en träindustri med 50 anställda kollektivare som samtliga är medlemmar i GS. Vid ett medlemsmöte föreslog klubbstyrelsen att 20.000 kronor av klubbkassan skulle skänkas genom UNHCR till stöd för Ukraina. Detta möttes med ett motförlag från klubbens medlemmar.

- Efter att vi från styrelsen presenterat förslaget tyckte medlemmar att vi skulle skänka hela klubbkassan på 35.000 kronor istället. De var helt överens om att de som nu flyr från kriget i Ukraina behöver pengarna mer än vi, säger klubbens ordförande Johan Harrysson. 

Efter att klubben meddelat detta till VDn valde också företaget att matcha klubbens 35.000 kronor och skänkte lika mycket vilket blev en summa om 70.000 kronor. Eftersom pengarna skänks till UNHCR via Akelius foundation som valt att dubbla alla bidrag som skänks till förmån för Ukraina genom UNHCR så blev den totala summan 140.000 kronor

- Jag tycker det är fantastiskt att se denna medmänsklighet från våra medlemmar. Västkuststugans medlemmar uppmanar flera klubbar att göra liknande. Slava Ukraini, avslutar Johan Harrysson. 

Publicerad: