GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö välkomnar regeringens stödpaket

GS välkomnar regeringens stödpaket

Idag presenterade finansminister Mikael Damberg (S) ett stödpaket till svenska hushåll. GS välkomnar stödpaketet och utgår från att regeringen följer utvecklingen noga och är beredda att vidta ytterligare åtgärder.

Det är tydligt att det funnits ett behov från regeringen att leverera ett stödpaket till svenska hushåll. Många GS-medlemmar bor och lever på landsbygden där stigande bränslekostnader tydligt märkts i hushållsekonomin. Flera medlemmar har också hört av sig till förbundet om dessa problem.

Därför tycker GS-facket att det är bra att regeringen idag levererar besked om ett stödpaket för att lätta trycket på svenska hushåll. Stödpaketet är på totalt 14 miljarder kronor (läs mer här).

- Det är bra att vi har en socialdemokratisk regering som agerar för löntagarnas bästa. Stödpaketet är ett stort steg i rätt riktning och jag utgår från att regeringen följer utvecklingen noga och står beredda att vidta ytterligare åtgärder. 14 miljarder är trots allt ingen liten summa i marginalerna, säger Per-Olof Sjöö, förbundsordförande GS-facket.

Publicerad: