Enkät för ökad säkerhet på arbetsplatsen

På uppdrag av GS, Industriarbetsgivarna, Unionen och Teknikföretagen har Prevent tagit fram en enkät om säkerhetskultur. Enkäten är riktad till alla på arbetsplatsen och frågorna är utformade för att starta igång samtal om säkerhetskulturen.

Prevent är en ideell organisation som ägs av LO, Svenskt Näringsliv och PTK med uppdrag att underlätta för arbetsplatserna att skapa en säker arbetsmiljö. Utöver enkäten finns ett paket med filmer, ett inspelat webbinarum, en skrift och en steg för steg-guide. Syftet med materialet är att få igång samtal kring säkerhetskulturen och ge alla anställda verktyg för att skapa en säkrare arbetsplats.

– Enkäten och vårt övriga material är bra verktyg för samverkan mellan skyddsombud, arbetsgivare och anställda, säger Patrik Karlsson, ombudsman på GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch.

I enkäten finns frågor kring dina egna förutsättningar för att kunna jobba säkert, samarbetet er medarbetare emellan och chefens/ledningens inställning till säkert arbete.

Enkäten tar bara några minuter att besvara, fyll i den själv eller tillsammans med dina arbetskamrater. Ta snacket för en schysst arbetsmiljö!

Tveka inte att kontakta din klubb eller din avdelning om du har frågor om din arbetsmiljö.

Du hittar enkäten och allt tillhörande material här.

Publicerad: