Skyddsombudens dag!

Publicerad:

Idag den 23 oktober är det skyddsombudensdag! En dag att uppmärksamma det goda arbete som alla skyddsombud och regionala skyddsombud gör för att se till att alla som åker till jobbet också kommer hem helskinnade.

Det har kanske aldrig varit viktigare att uppmärksamma och betona vilken betydelse skyddsombuden har för ett säkert arbetsliv. Förra året dog 50 personer på arbetet i Sverige. GS kommer aldrig sluta arbeta för säkrare arbetsplatser för våra medlemmar och där har GS skyddsombud en nyckelroll.

Det är därför med stor oro som GS bevittnar de attacker som kommer från politiskt håll mot arbetsmiljöarbetet. Högerns stora besparingar på arbetsmiljöverket och SD:s förslag om att i princip ta bort de regionala skyddsombuden är ett hot mot våra medlemmars säkerhet.

Så här ser GS arbetsmiljöarbete ut i siffror:

  • GS har cirka 1900 lokala skyddsombud
  • GS har cirka 80 regionala skyddsombud
  • GS regionala skyddsombud gör cirka 1700 besök om året

Tillsammans utgör våra skyddsombud och regionala skyddsombud fundamentet för GS arbete med säkrare och tryggare arbetsplatser.

Idag vill GS rikta ett stort tack till alla som outtröttligt sliter för att alla som åker till jobbet också kommer hem helskinnade.

Vill du engagera dig på arbetsplatsen för säkrare arbetsmiljö? Kontakta din klubb eller avdelning!