Gs logotype

GS överklagade tingsrättens dom- Skogsnickedomen kommer nu prövas i hovrätten

Publicerad:

Skogsnickes VD Nicklas Gotthardsson friades i Tingsrätten. GS tog ärendet vidare för överklagan  och har nu fått prövningstillstånd i hovrätten. "Att hovrätten nu meddelat prövningstillstånd är ett välkommet besked och ett steg närmare en upprättelse för de lurade arbetstagarna”, säger Magnus Lindberg, ansvarig ombudsman på GS. 

I december förra året slog tingsrätten fast att Skogsnicke inte betalat ut lön under vintern 2011-2012 till de kamerunska arbetarna som arbetat för bolaget. Tingsrätten ger arbetarna rätt på samtliga punkter förutom en: Nicklas Gotthardsson frias från ansvar då tingsrätten inte anser att det är skäligt att han personligen kan hållas ansvarig ör de skulder som bolaget Skogsnicke AB dragit på sig gentemot de kamerunska arbetstagarna. 

Så här sa Magnus Lindberg, ansvarig ombudsman på GS, när domen kom vid årsskiftet: 

- Det faktum att en domstol kan fastslå att en arbetsgivare lurat arbetstagare i beroendeställning på hundratusentals kronor men ändå inte avkrävas ansvar för det inträffade stride sannolikt mot rättsuppfattningen hos de flesta. När rättsuppfattningen och tillämpningen går skilda vägar bör de få konsekvenser, det är det vi får arbeta vidare med nu.  

GS hoppas att vinna målet i hovrätten så att de kamerunska skogsarbetarna får ut sina löner. 

- Att hovrätten nu meddelat prövningstillstånd är ett välkommet besked och ett steg närmare en upprättelse för de lurade arbetstagarna, säger Magnus Lindberg.