GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö kommenterar det politiska läget

Publicerad:

Igår meddelade Sverigedemokraterna (SD) att man har för avsikt att fälla regeringens budgetmotion. Själva beskedet föregicks av en främlingsfientlig föreställning som saknar motstycke i modern historia. Det råder inget tvivel om att SD är ett extremt högerparti som inte skyr några medel för att nå sina mål.

För GS medlemmar innebär detta besked att viktiga och länge emotsedda förbättringar inte kommer till stånd. Det handlar bland annat om en bättre A-kassa, bättre sjukförsäkring och mer resurser till arbetsmiljöarbetet. Vidare kastas Sverige ut i en parlamentarisk kris som kan leda till att regeringen måste avgå.

Genom att öppna upp för samarbete med de borgerliga partierna har Stefan Löfven gjort vad som kan ankomma på honom för att inte låta SD komma i maktposition. Ointresset från högern har varit kompakt och det är därför uppenbart att det är de borgerliga partierna som tillsammans med SD ska hållas ansvariga för det uppkomna läget.

Jag vill också skicka ett tydligt besked till Stefan Löfven: Det kommer inte att vara några som helst problem med att mobilisera våra medlemmar i ett eventuellt extra-val. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att ge (S) tydligt mandat för en löntagarvänlig politik.

Per-Olof Sjöö
Förbundsordförande, GS