GS debatterar EUs skogsstrategi

Publicerad:

GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö debatterar idag i SvD tillsammans med parlamentsledamöterna Erik Bergkvist (S) och Johan Danielsson (S). Debattartikelns fokus är den nya skogsstrategin som presenterats av kommisionen. Debattörerna är starkt kritiska till kommisionens detaljstyrande av det svenska skogsbruket. 

EU:s nya skogsstrategi har nu presenterats. I den vill Unionen bland annat att de svenska skogarna i högre utsträckning ska stå obrukade snarare än att brukas samt att kalhyggen i största möjliga utsträckning ska undvikas.

Som en reaktion på detta skriver GS idag en debattartikel med parlamentsledamöterna Erik Bergkvist (S) och Johan Danielsson (S). 

– GS-facket värnar klimatet och jobben. Att inte nyttja skog och trä fullt ut i klimatomställningen är ett ogenomtänkt förslag. Genom att bruka skogen kan vi ersätta fossila material med ett material som är både förnybart och återvinningsbart. Vi vill att svenskt skogsbruk och träindustri fortsatt ska vara världsledande. Många nya jobb och innovationer inom den gröna näringen riskerar att försvinna, säger Per-Olof Sjöö förbundsordförande för GS-facket.

Läs debattartikeln i sin helhet här.

Läs det gemensamma pressmeddelandet här.