GS avvaktar kommentar angående ”LAS-förhandlingarna”

Publicerad:

Idag (4/12-2020) kom beskedet att IF Metall och Kommunal ansluter sig till den uppgörelse som PTK och Svenskt Näringsliv är överens om. Uppgörelsen är dock en något justerad version än den som LO enhälligt röstade nej till.

GS nåddes idag av nyheten att LO-förbunden IF Metall och Kommunal nu ansluter sig till PTK och Svenskt Näringslivs överenskommelse. I grunden är det samma överenskommelse som LO enhälligt röstade nej till i Oktober. Men det har gjorts förändringar i förslaget som IF Metall och Kommunal nu går med på.

Då dessa förändringar är helt nya för GS vill förbundet göra en grundlig analys av vad det nu omarbetade förslaget får för konsekvenser för GS medlemmar.

- Vi kommer att komma med en fullständig kommentar till den här överenskommelsen inom kort. Frågan är av så stor betydelse för GS medlemmar att vi behöver ta till oss förslaget och göra en analys av hur spelplanen ser ut nu. Vår ingång har hela tiden varit att stärka våra medlemmars ställning på arbetsmarknaden och det gäller fortfarande. Säger GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.