Nyheter

Nyhetsarkiv

 • Stora Enso tecknar globalt ramavtal

  Idag samlas företrädare från Stora Enso och de globala internationalerna IndustriAll, BWI och UNI för att underteckna ett globalt ramavtal.

 • Storsatsning på jobb i de gröna näringarna!

  Regeringens satsning på jobb i de gröna näringarna innebär att människor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden ges möjlighet att under en period utföra samhällsnyttiga arbetsuppgifter kombinerat med utbildning.

 • GS i möte med Mikael Damberg (S) med anledning av DAs granskning av Samhall

  Samhall är ett statligt ägt bolag med syfte att skapa arbete åt personer med olika funktionsnedsättningar. GS är ett av sju avtalsbärande förbund inom LO som har avtal med Samhall. Tidningen Dagens Arbete omfattande granskning av Samhall visade på stora brister i arbetsmiljön. I granskningen framgick bland annat att anställda hade till uppgift att desarmera militära granater.

 • Öppettider över jul och nyår

  Under jul och nyår kommer GS hålla öppet under följande tider:

  22/12: Stängt


  27/12-29/12: öppet under ordinarie tid.
  Växel 8.30-17.30 onsdag, torsdag, fredag 8.30-15.00  2/1-4/1: öppet under ordinarie tid.
  Växel 8.30-17.30 tisdag och torsdag


  5/1: Stängt

  Vi vill också passa på att önska en God Jul och ett Gott Nytt år!

 • GS kommenterar pensionsöverenskommelsen

 • Per-Olof Sjöö, vald till ordförande för BWI

  "Fackligt arbete gör skillnad i verkligheten för människor. Lovar att BWI skall vara det världsfack som gör skillnad på våra arbetsplatser", säger Per-Olof Sjöö i sitt tacktal.

 • "Vi måste pressa företag och FCS till ILO:s kärnkonvensioner"

  ” Kongressen måste skicka ett tydligt budskap till företag i den ekonomiska kammaren och FCS. Vi kräver social rättvisa och att ILO: s kärnkonvensioner implementeras även för industriarbetare”, säger Camilla Lundh, GS avdelningsordförande i avdelning 10.

 • Hallå där, Johan Harrysson- årets skyddsombud!

  ” Det kommer bli stora problem i framtiden om vi inte tar tag i den psykosociala arbetsmiljön på arbetsplatserna”, säger Johan Harrysson.

 • BWI kongress i Durban - GS är på plats

  Under BWI:s kongress arrangeras bland annat globala möten med fokus på jämställdhet, mångfald, unga medlemmar och förtroendevalda. Igår arrangerades ett forum för kvinnliga fackliga ledare, vilket var det största deltagandet på BWI:s kvinnoforum någonsin.

 • Är du medlem i GS? Var med och tyck till inför valrörelsen!

  Många frågor som inte lyfts fram i den offentliga debatten kommer trots det att påverka GS medlemmar. GS kommer därför att engagera sig i valrörelsen och driva de frågor som vi anser vara viktiga för våra medlemmar.