Madelene Engman, avtalssekreterare GS Madelene Engman, avtalssekreterare GS

Slutspurt i avtalsrörelsen

Publicerad:

Med två veckor kvar till dess att de första avtalen löper ut är det en hektisk tid för avtalsgruppen och delegationerna på GS. Här får du en snabb uppdatering om vad som hänt i veckan och vad som kommer härnäst.

I veckan har GS fortsatt att förhandla och haft avstämningar med de opartiska ordförandena (OPO). Bland annat har skogs- och sågverksdelegationerna kallats in och förhandlat om allmänna villkor. Det är nu exakt två veckor kvar till dess att avtalen löper ut för Trä, Stopp, Förpackning, Infomedia, Sågverk och Skog.

Tidningsdelegationen har samlats för en sista översyn av avtalskraven som ska överlämnas inom kort, förhandlingar på tidningssidan inleds i april och avtalet löper ut 30 april. Även Virkesmätaravtalet (VMF) löper ut sista april och inleder sin OPO-månad i april.

Veckan som kommer

Vi börjar nu närma oss slutdagen för förhandlingarna om allmänna villkor. Inom kort kommer parterna att kallas till OPO för avstämning och redogörelse om vilka frågor som kvarstår på respektive område.

Två veckor kvar kamrater. Jag kan inte nog understryka vikten av att vi organiserar, rekryterar och pratar med varandra på arbetsplatserna, i en slutspurt som denna är det viktigt att vi mobiliserar oss. Vår styrka sitter i hur många vi är som kan stå emot arbetsgivarnas krav och föra fram våra egna!


Madelene Engman, avtalssekreterare på GS