Kommande aktiviteter för GS-Veteranerna

Mordvandring i Nora … – INSTÄLLT!

Onsdag 10 juni. Samling i Cityterminalen
kl 07.30. Bussen går kl 08.00.

”Så liten stad, så mycket smak”

Orden är Anna Maria Lenngrens, författarinnan som bättre än någon annan har sammanfattat vad Nora står för. Smak är inte bara sånt man ser, det sitter lika mycket i miljön och atmosfären. Maria Lang, eller Dagmar Lange som hon egentligen hette, var under 40 år landets deckardrottning. Hennes romaner är rena rama guideböcker och har gett upphov till stadsvandringar i hennes fotspår.

17T06941-751x500.jpg SP_A0902.jpg

På väg mot Nora stannar vi för busskaffe på lämplig plats. Vid ankomst till Nora besöker vi Göthlinska gården, ett av de vackraste trähusen i Nora. Huset och dess inredning är bevarat exakt som det såg ut när den sista familjemedlemmen, dottern Ingrid Göthlin, bodde här. Här finns prov på hennes stora intresse, porslinsmålning men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. Lunch äter vi på Nora Stadshotell.

Efter lunchen är det dags för mordvandring. Mord-platserna finns kvar och för Noraborna är det status att ha ett Maria Lang-lik i garderoben. 

Strax utanför Nora vid Norasjön hittar vi Lilla Trädgården och Rosengården. Två gröna ställen i en vacker och inspirerande miljö, ett brett sortiment växter, dekoration och tillbehör för hem och trädgård. Här intar vi vårt eftermiddagskaffe innan det är dags att åka hem igen. 

Åter i Stockholm cirka kl. 18.30.

Pris 560 kr. Sista anmälningsdag 4 maj och sista inbetalningsdag 15 maj.

 

Gotland 1–3 september

Samling i Cityterminalen den 1 september kl 08.30.
Bussen går till Nynäshamn kl 09.00.

198-9879_IMG.jpg

Dag 1 – kl 11.30 avgår färjan från Nynäshamn till Visby. Ombord finns både restaurang och cafeteria. Ingen gemensam lunch. Det är lämpligt att passa på att äta innan ankomst till Visby. Vid terminalen i Visby väntar vår guide. Vi börjar Visbyturen med buss runt Ringmuren. Sedan gör vi en stadsvandring innanför Ringmuren. Vi går från östra delen av muren nerför backarna i Visby. Vi avslutar vid Fornsalen i Visby. Incheckning på Best Western Solhem Hotel Visby som ligger centralt vid ringmuren. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 – Frukost på hotellet. Guiden ansluter vid hotellet för en heldagsutflykt på norra Gotland och Fårö. Vi åker direkt till färjan i Fårösund för att ta oss över till Fårö. Väl på Fårö åker vi till Langhammars eller Digerhuvuds Raukområde. Nu är det dags för lunch som vi äter på Fårö Strand café vid Sudersand. Om tiden medger gör vi ett besök vid Fårö Kyrka där Ingmar Bergman är begravd. Framåt tidig eftermiddag tar vi färjan tillbaka till Gotland. Vi stannar till vid Bungemuseet innan vi tar oss till hotellet igen. Museet ligger 2 km söder om Fårösund och är ett av landets största friluftsmuseer. Här presenteras den gotländska allmogekulturen som rymmer gårdar och miljöer från tre århundraden samt museibutik och ett mysigt café. Gemensam middag på hotellet.

langhammar-1-1128x635.jpg

Dag 3 – Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Guiden ansluter för en tur ner på Södra Gotland. Vi ska till Gotlands sydspets och den sägenomspunna Hoburgsgubben. Dagen börjar med att vi kör längs Ekstavägen, en vacker kustväg där vi också ser Karlsöarna. Sedan ges möjlighet för shopping vid Margus Hantverk i Hablingbo. Efter ett besök i någon medeltida kyrka, kör vi en vacker kustväg till Hoburgsgubben. Där äter vi lunch på Majstregården, som ligger vackert med utsikt över havet. Efter lunchen är det dags att fara vidare. Vi åker mot Visby där vi tar färjan mot Nynäshamn igen. Buss tillbaks till Cityterminalen, beräknad ankomst cirka kl 20.00.

Pris 3 200 kr. Enkelrumstillägg 710 kr. Sista anmälningsdag 1 juli.

OBS! Max 30 deltagare.

OBS! Inbetalningskort kommer från researrangören ReseKompaniet. Uppge därför adress vid anmälan som görs på vanligt sätt till Veteranklubben.

 

Höstmöte

Onsdag den 7 oktober kl 12.00 i Estniska Huset, Wallingatan 34, 1 tr.

helle-klein-nyhetsbrev.jpg

Sedvanliga mötesförhandlingar. Gästtalare är Helle Klein.

Underhållning meddelas på GS Avd 9:s hemsida/Veteranklubben. Efter mötet bjuder klubben på en sen lunch.

Sista anmälningsdag för matgäster 23 september.

 

Julbord på M/S Cinderella 24–25 november

Samling tisdag den 24 november vid Vikingterminalen kl. 17.00,
avgång kl 18.00.

5w.jpg

Det här är ett lugnare och lyxigare alternativ till julbuffé på båt. Med ett stort utbud av rätter och ingen trängsel vid buffén (endast plats för 60 pers) samt ett eget utrymme på restaurang Seaview kan vi i lugn och ro avnjuta julmaten, innan dansen tar vid. 

Nästa dag är det sjöfrukost kl 07.00–9.30. Resten av dagen fri för egna aktiviteter. Vi är åter i Stockholm kl 15.15.

Pris 500 kr. I priset ingår del i insideshytt för två, Seaview Julbord med en öl samt sjöfrukost. Tillägg utsideshytt 53 kr. Tillägg enkelhytt 122 kr. Enkel utsides 228 kr.

Födelsenummer lämnas vid anmälan. Medtag legitimation.

Sista anmälningsdag 13 oktober och sista betalningsdag 20 oktober. 

 

Anmälningar till: Ann-Cathrine Jernbrant 08-730 29 21, 076-218 50 24,
Lillemor Åström 08-411 30 33, 072-303 30 33 eller Leif Sjöberg 08-591 169 08.

Utflykterna betalas på bankgiro 5780-2472.
Sista anmälnings- och inbetalningsdag, se respektive utflykt.
Vid inbetalning, ange ditt namn och aktuell utflykt både vid anmälan och betalning.