Fritidshusen i Rosendal

                

I ett stugområde norr om Falkenberg ligger avdelning 5 Smålands Höglands fritidshus. Som medlem i avdelningen har du möjlighet att hyra avdelningens stugor billigt under hela året, veckovis på högsäsong och under lågsäsong helger eller även då veckovis.

Du och din familj kan då få chansen att njuta av den stora möjligheten till sol, bad och andra fritidsaktiviteter. Miljön är den bästa tänkbara för den som vill ha en skön semester eller ett avkopplande veckoslut i en trevlig miljö. Om en vecka eller veckoslut i Rosendal låter som något för dig kontakta avdelningen där du kan anmäla dig och få information.

Rosendal är ett stugområde ca 9 km norr om Falkenberg. Stugområdet består av en blandning av gamla och nybyggda stugor. I området finns en campingplats och en butik som är öppen under senvåren och sommaren.

Ca 2 km från stugorna ligger Glommens fiskeläge med en butik som är öppen under hela året. Avståndet till badplatsen från stugorna är ca 300 meter. Badplatsen är en sandstrand med små sanddyner som man kan ligga och sola och njuta i.

Till Varberg är det ca 2 mil.

Från Varberg finns det dagliga färjeturer till Danmark om man vill resa på en dagsutflykt. På vägen till Varberg kan man besöka radiomuseet som är en anläggning som finns med på FN:s världsarvslista. Ytterligare finns det många olika aktiviteter att göra i området.

Fritidshusen är västkuststugan Harmoni med 59 m² boyta fördelat på en storstuga med en bäddsoffa med två bäddar, tv, wifi och braskamin. Dessutom tre stycken sovrum och i ett av rummen finns det en dubbelsäng. I två av rummen finns det våningssängar så totalt finns åtta bäddar i fritidshuset.

Sänglinne ingår inte men sängkläder finns. Barnsäng och barnstol till bordet finns.

I köket finns porslin till 8 personer samt köksutrustning, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost och grill. Till huset hör också klockradio, dammsugare, städutrustning samt utemöbler.

Varje hyresgäst skall ombesörja städning av fritidshuset innan man lämnar stugan och under vintertid snöskottning vid behov.

Söndagen är stugbytardag. Du är välkommen kl. 15:00 och stugan lämnas städad och låst senast kl. 12:00.

Priser är följande:

Vecka 25-33                                       5 200 kronor/vecka

Dessa veckor skickar man in önskemål att få hyra, sedan lottas dessa veckor, intresseanmälan ska vara inne till avdelningen senast 31 mars varje år.

Övrig tid:
Helg                                                          800 kronor/helg
Vardagar dygn under lågsäsong         100 kronor/dygn


År 2004 beslöt avdelningen att köpa fritidshus. Skälet var att stärka värdet av medlemskapet och vi hoppades att medlemmarna skulle utnyttja möjligheten till en billig semester i en fantastisk miljö, vilket vi märkt nu att medlemmar gör.

Om en vecka eller helg är något för dig, kontakta GS avd gärna via avd5@gsfacket.se