Avdelning 3:s Ungdomsråd

Ungdomskommittén på avdelning 3 håller information på våra två yrkesskolor som ligger i Ryssby och Segersta, vi lägger upp en tidslinje om vad som kan kommas hända efter man tagit studenten så som första jobbet, första an- ställningsbeviset, första tillsvidare anställning, om man skadar sig, om man blir sjukskriven med mera. Såklart informerar vi också om vikten med att jobba där det finns kollektivavtal. Detta har uppskattats både bland klassföreståndare och elever. 

Vi håller en årlig utbildning för ungdomar under 30 år, där vi på lagom nivå går igenom strukturen i förbundet och avdelningen samt vad dessa två jobbar med. Vi går igenom värdegrunden inom GS och hur viktigt det är att respektera varandra och sina medmänniskor. Målet med denna utbildning är att det ska vara som en start för att sedan gå medlemsutbildningen där man på lite högre nivå fördjupar sig i den fackliga rörelsen. 

Vi ingår i uppsökeri gruppen där vi är ute på arbetsplatser utan klubbar och informerar medlemmar om deras rättigheter och skyldigheter men också om den kommande avtalsrörelsen. 

Det finns möjlighet för klubbar att ha med oss på deras årsmöten där vi kan komma och prata om ungdomskommittén och vilka frågor idag som är viktiga för ungdomarna. 

Vi kommer under det kommande halvåret planera aktiviteter som vi själva håller i, så höll öron och ögon öppna! 

Vi behöver fler ungdomar under 30 år som vill engagera sig i av- delningens ungdomskommitté då vi bara är två stycken idag, vi hade verkligen uppskattat om ytterligare två medlemmar finner vårt arbete intressant och vill ni veta mer kan ni höra av er till avdelningen. 

I ungdomsrådet ingår idag:

Jesper JohanssonDonika Lushtaku

Jesper Johansson                       Donika Lushtaku