GS växer i skogen

Publicerad:

I vårsolens strålar lyser facket med sin närvaro ute hos skogsarbetarna. Det är en vecka där avdelning 10 Mälardalen har valt att fokusera kraften på skogen. För vad vore GS utan skogen, kanske en hammare utan spik.

Under veckan är det 16 fackliga uppsökare som åker runt på avdelningen och besöker skogsarbetare. Det är mycket uppskattat bland medlemmarna, det finns en glädje i bemötandet och kontakten.

Det är fantastiskt att få vara med och organisera och hjälpa. Det finns de medlemmar som har råkat ut för olycka eller annan försäkringsfråga och har bristande kunskaper om försäkringarna som ingår i GS, vilket de med lite information inser att de kan få ersättning för efter ett samtal till försäkringsbolaget. Andra har frågor om avtalsrörelsen.

Det finns medlemmar som inte vet vilka semesterregler som är lagstadgade eller vilka rättigheter de har enligt kollektivavtalet. 

Det finns även de som får frågan för första gången om de vill vara en del av GS-facket. Det är genom information, inspiration och engagemang vi lyfter skogen tillsammans.

Du, du och du är viktig! För det är tillsammans vi blir GS-facket!

Sandra Olsson, förtroendevald i GS avdelning 10