GS aktiviteter under Almedalsveckan i Visby 2014

Publicerad:

Tre intensiva dagar i Almedalen blev det för GS i år. GS förbundsordförande deltog i tre seminarier och ett antal möten med branschorganisationer och politiker.

GS var som vanligt på plats under Almedalsveckan i Visby för att diskutera och lyfta våra branscher. På så sätt kan vi skapa intresse och i förlängningen förhoppningsvis fler arbeten inom våra områden.

Söndag till måndag övernattade GS förbundsordförande, Per-Olof Sjöö, i en ny industriellt byggd bostadsprototyp i trä från Smart house Småland. Måndag morgon så kom Ingela Edlund, 2:e vice ordförande, LO och tillsammans hade de ett frukost seminarium under rubriken "Hur kan det industriella byggandet skapa jobb och lösa bostadskrisen?"


Sjöö och Edlund under måndagens seminarium 

Under tisdagen höll GS ett eget seminarium under rubriken "Är klimatfrågan en facklig fråga? – Ett seminarium om framtidens gröna sysselsättning". Där vi diskuterade hur man genom att satsa på arbetet med smarta förpackningar som minskar matsvinnet och ett klimatsmart industriellt trähusbyggande, inte bara gör en stor insats för miljön men också kan skapa nya arbetstillfällen.  Du kan läsa mer om vårt seminarium här


Tisdagkvällen stod GS även med som stolt sponsor av Özz Nûjen som parallellt med att Sverigedemokraterna höll sitt tal på annan plats hade en gratisföreställning av sin show "Statsminister Özz Nûjen".


Onsdagsmorgonen höll Trä och Möbelföretagen tillsammans med GS ett välbesökt frukostseminarium om problemen med matchning, att hitta rätt person till rätt jobb. Att det är konstigt att vi kan ha en så pass hög arbetslöshet som vi har när industrin på många håll skriker efter arbetskraft var panelen överens om. Vägarna till en lösning var dock inte alltid de samma, GS anser att en satsning på yrkesutbildningar är nödvändig för att vi skall kunna tillgodose behovet som finns i industrin.

Sjöö med panelen under onsdagens seminarium om matchning.

Läs mer:
Byggvärlden: Provbodde prototyp

TMF: Hur löser vi missmatchen mellan ungdomsarbetslösheten och industribehovet?