Vi är GS

Sidansvarig: Linda Tillybs

GS medlemmar arbetar inom skogs- trä- och grafisk bransch. Nästan allt vi gör kretsar kring det gröna guldet: skogen. Det är vi som planterar, brukar och avverkar skogen. Det är vi som tar hand om stockarna och gör virke på sågverken. Det är vi som använder virket till att bygga i trä: båtar, hus, musikinstrument, möbler, tumstockar och klädnypor bland mycket annat. Det är vi som arbetar med att sälja virket på brädgårdar. Det är vi som trycker tidningar, böcker, affischer och broschyrer. Det är vi som gör klimatsmarta förpackningar och vackra tapeter. Vi är stolta över det gröna guldet och det tryckta ordet - det är vi som är GS.

 • Trähusarbetaren

  Häng med in på husfabriken där våra medlemmar bygger klimatsmarta trähus!

 • Tidningstryckaren

  GS medlemmar trycker dagstidningar, kvällstidningar, magasin och annonsblad. Välkommen in i tidningstryckeriet!

 • Sågverksarbetaren

  På sågverken förvandlas stockar till brädor och plank. Det är GS medlemmar som förser oss med trävirke till byggen, snickerier och brädgårdar!

 • Förpackningstillverkaren

  GS medlemmar tillverkar förpackningar i kartong och wellpapp. Häng med in i wellpapptilverkningen och se hur en riktigt smart förpackning blir till!

 • Skogsarbetaren

  GS medlemmar tar hand om tallen från frö tills dess det är dags att skörda. Häng med under skogsarbetarens vecka och lär dig mer om dom högteknologiska maskinerna och den stora hänsyn till naturen som dagens skogsbruk tar.